Home Van idee naar uw Boekin1dag
Van idee naar uw Boekin1dag PDF Afdrukken E-mailadres

 

Het idee van Boekin1dag is in de zomer van 2009 ontstaan. Ik was toen druk in de weer om een boek te componeren waar we met vijf auteurs aan werkten. Dat boek is in zes maanden geschreven, vormgegeven en gedrukt. Het werd met veel enthousiasme onthaald door de doelgroep waarvoor het was geschreven (klik op de foto om het boek 'Omkeer 2.0' te downloaden).

Het bedenken van de structuur van het boek, de wijze van samenwerking, het inspireren van mensen om te schrijven en het omgaan met deadlines voor vormgeving en drukker; het zette mij aan het denken over een vervolgstap. 'Hoe zou het schrijfproces van een boek met meerdere mensen vereenvoudigd kunnen worden? Hoe zou dat proces er dan uit moeten zien om de schrijvers goed te faciliteren? Om ze te inspireren? Om ervoor te zorgen dat ze enthousiast zijn over het eindresultaat?' Vanuit die gedachten is het idee van Boekin1dag ontstaan.

Het debuut
In oktober 2009 is het eerste Boekin1dag geschreven. In 4 uur tijd is een boek van zo'n 90 pagina's geschreven. Het was boeiend om te zien hoe de aanwezigen na een korte inleiding geconcentreerd aan de slag gingen. We gebruikten Google docs om tegelijk en samen aan hetzelfde document te kunnen werken (Klik op de foto hiernaast om het boek 'Gameship vol inspiratie' te downloaden).

De dag zelf
De dag begint met een inspirerende opening, waarin het doel en de werkwijze kort worden uitgelegd. Ook een korte schrijfworkshop kan deel uit maken van de opening. En dan gaan de schrijvers aan het werk. Terwijl ze schrijven zien ze ook wat anderen toevoegen aan het boek. Schrijvers vullen elkaar aan. Net als bij een jamsessie ontstaat de compositie op het moment door samenspel. En het resultaat is meer dan de optelsom van de individuele talenten.

Na een dag schrijven
Veel schrijvers vinden het prettig als ze hun tekst na deze intensieve dag nog iets kunnen bijschaven. Na een nachtje slapen valt vaak opeens op wat er nog ontbreekt, of wat beter had gekund. Die ruimte is er. In overleg krijgen schrijvers de mogelijkheid om nog enkele dagen of weken in het document te werken. Indien gewenst voeren professionele tekstschrijvers vervolgens de eindredactie uit. Ook werken we samen met creatieve vormgevers die van het document een echt boek kunnen maken dat, al dan niet gedrukt, zowel de schrijvers als de lezers inspireert.

Uw boek
Iedere Boekin1dag-sessie is het resultaat van samen tot de beste compositie komen. In overleg bepalen we hoe uw sessie ingevuld dient te worden om uw doel te bereiken. Soms organiseren wij alleen de dag zelf. Bijvoorbeeld wanneer u voldoende heeft aan een ongeredigeerde pdf omdat uw boek voor intern gebruik is en niet zo representatief hoeft te zijn. Is het boek juist bedoeld als visitekaartje, zoals bij een jaarverslag? Dan zorgen wij dat u met het resultaat niet alleen goed, maar ook met trots, voor de dag kunt komen.

Interesse gekregen in het Boekin1dag-concept? Een volledige dag inclusief eindredactie kan al vanaf 7000,- euro. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen voor een intake gesprek gevolgd door een offerte op maat, of pak uw telefoon en bel:

Erik Zwierenberg
tel: 06-22 60 75 37